Doina Cornea autoportret

2024 – 95 de ani de la naşterea Doinei Cornea: trei expoziţii omagiale

· 02 aprilie 2024

Anul acesta, în data de 30 mai se împlinesc 95 de ani de la naşterea Doinei Cornea, la Braşov.

Fundaţia Doina Cornea, în semn de omagiu pregăteşte trei expoziţii, toate având ca punct central pictura.

Între 29 mai şi 9 iunie vom organiza la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în parteneriat cu artista plastică Tatiana Alban, expoziţia „YOUNG ARTISTS EXPUN ALĂTURI DE DOINA CORNEA”.

Portret barbat

Tema expoziţiei va fi: portretul Doinei Cornea. Alături de desene şi picturi realizate de Doina Cornea în perioada copilăriei vor fi expuse cele ale copiilor care vor dori să participe. Toţi copiii care nu au împlinit vârsta de 18 ani şi doresc să expună desene sau picturi (indiferent de tehnică) vor trebui să le trimită pe adresa: Fundaţia Doina Cornea, strada Doina Cornea nr. 16, 400197 Cluj-Napoca, astfel încât acestea să ajungă până în data de 21 mai.

Pentru portretele Doinei Cornea pot fi folosite, ca surse de inspiraţie, fotografiile existente pe site-ul fundaţiei: https://fundatia-doinacornea.ro/gallery

Fiecare participant mai poate trimite, împreună cu portretul Doinei Cornea, o lucrare la liberă alegere.

Juriul, compus din artişti plastici şi coordonat de doamna Tatiana Alban, va selecta lucrările ce vor fi înrămate şi expuse alături de cele din copilăria Doinei Cornea.

Expoziţia va fi vernisată în data de 30 mai la ora 18,00.

Aniversarea a 95 de ani de la naştere nu putea fi mai bine sărbătorită decât prin desfăşurarea la Chişinău a expoziţiei „Doina Cornea – Doamna din spatele ferestrei”, cu care a şi început acest an omagial la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Expoziţia se va desfăşura la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei de la Chişinău în perioada 3-28 iulie.

Muzeul național de istorie a moldovei din chișinău

Se va îmbina opera artistică a Doinei Cornea cu activitatea ei politică, vizitatorii care se vor plimba prin camera ei de lucru vor putea auzi un mixaj audio cu înregistrările făcute de Securitate. Se vor putea vedea crâmpeie din biografia ei în timp ce se vor asculta câteva note cântate la pianul ei. Se vor putea viziona unele din cele mai importante filme despre Doina Cornea. Vor ţine discursuri istorici care s-au aplecat asupra activităţii Doinei Cornea dar şi personalităţi politice contemporane cu aceasta (Preşedintele Emil Constantinescu şi alţii).

Vernisarea expoziţiei va avea loc în data de 3 iulie la ora 18,00.

În luna octombrie va avea loc, la Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga din Cluj-Napoca expoziţia „Doina Cornea – Frânturi de viaţă și autoportrete.

Doina Cornea autoportret

Va fi o selecţie din expoziţia ce a avut loc la începutul anului la Muzeul de Artă fiind centrată pe autoportretele Doinei Cornea, din perioada copilăriei până la ultimul pe care şi l-a făcut.

Postări recente: